דיני נזיקין ורשלנות רפואית באים כדי להגן על הנפגע ולדאוג שייקבל את הפיצוי המגיע לו. רשלנות רפואית מתרחשת כאשר ספק שירותי בריאות עושה משהו לא בסדר מתוך כוונה או כאשר הוא לא עושה את מה שהוא אמור לעשות, מה שגורם לנזק. דיני נזיקין הם עוסקים בעוולות האזרחיות שאדם אחד יכול לבצע כלפי אחר. רשלנות רפואית מתרחשת כשרופא או ספק שירותי בריאות אחר אינם מעניקים טיפול מתאים והדבר מביא לפציעה או במקרים קיצוניים אף למוות.
סוגים של רשלנות רפואית
דיני נזיקין רשלנות רפואית יכולים לכלול מגוון רחב של סוגי רשלנות, אך ישנם שלושה סוגים עיקריים של רשלנות רפואית: פגיעה באוטונומיה, רשלנות במסגרת הטיפול עצמו ורשלנות בשל היעדר הסכמה מדעת, המתייחסת למצב שבו רופא לא עמד בחובתו לספק למטופל את כל המידע בצורה ברורה על מצבו הרפואי כדי שהמטופל יהיה מודע לכל האפשרויות העומדות בפניו, הסיכונים והסיכויים – ויוכל לפיכך להגיע להחלטה מושכלת לגבי מצבו הרפואי.
תהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית
לפני שאתם מבררים לגבי דיני נזיקין ורשלנות רפואית עורכת דין, כדאי לדעת במה כרוך תהליך של הגשת תביעת רשלנות רפואית. ראשית, מומלץ לאסוף כל חומר רפואי רלוונטי שיעזור לבחון את המקרה ואת השתלשלות האירועים לצורך בירור העובדות בהמשך התביעה. לאחר מכן, יש צורך לפנות לרופא מומחה ברשלנות רפואית כדי להגיש את חוות דעתו כחלק מכתב התביעה (זהו שלב שהוא חובה על פי חוק). חוות דעת זו צריכה לפרט האם נעשתה רשלנות רפואית ומהו היקף הנזק. בשלב הבא עורך הדין שלכם ינסח כתב תביעה שיפרט את הנזקים שנגרמו ואת הפיצוי הנדרש עקב הרשלנות. לבסוף, התביעה תוגש לבית המשפט המחוזי או השלום (בהתאם לגובה התביעה). מעוניינים
התנאים שצריכים להתקיים על מנת להגיש תביעת נזיקין
דיני נזיקין ורשלנות רפואית קובעים שאם אדם קיבל אבחון, טיפול תרופתי שגרם לו נזק וכן אם עבר טיפול או ניתוח כלשהו שפגע בו הנפגע יוכל לתבוע את הפוגע תביעת נזיקין בבית דין אזרחי. על מנת שהנפגע יקבל פיצוי עליו להוכיח שרופא פעל בחוסר זהירות הנדרשת ממנו מתוקף תפקידו, להוכיח שאכן נגרם נזק וכן להוכיח שהנזק נוצר בגלל הפרת הזהירות מצד המטפל. נפגע שהצליח להוכיח כי נגרמה לו פגיעה כתוצאה מרשלנות רפואית יהיה זכאי לקבלת פיצויי בגין אותו הנזק עקב הרשלנות. בכל הקשור לדיני נזיקין ורשלנות עורכי דין הם אלו שיכולים לסייע ולהעניק את הליווי והייצוג המשפטי הנדרש.
דיני נזיקין ורשלנות רפואית התיישנות תביעות
עפ”י חוק ההתיישנות תביעת רשלנות רפואית מתיישנת לאחר שבע שנים מיום היווצרות הנזק. תקופת ההתיישנות נעצרת מיד מרגע הגשת התביעה. חשוב לשים לב, כי במקרה שתביעה הופסקה והוגשה מחדש לאחר מכן, פרק הזמן בו התנהלה התביעה בבית המשפט לא ייחשב כחלק מתקופת ההתיישנות. לכלל זה ישנם חריגים. למשל- נזק שהופיע בשלב מאוחר, אי ידיעה, ליקוי שכלי או נפשי של הנפגע, הודאה בזכות ועוד.
עורכי דין מקצועיים ואמינים יסייעו לכם בניהול אסרטגיה נכונה
בכל הקשור לדיני נזיקין ורשלנות עורכי דין מקצועיים ואמינים הם אלו שיוכלו לסייע לכם לקבל את הפיצוי המגיע לכם בגין הנזק שנגרם לכם. משרדנו מתמחה בניהול תיקים העוסקים בדיני נזיקין ורשלנות רפואית ומתמחה במתן ייצוג וליווי משפטי מקיף לאורך כל הליך התביעה תוך בניית אסטרטגיה נכונה. אז במידה ונגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות פנו אלינו בהקדם לתיאום פגישת ייעוץ ואנו נסייע לכם לקבל פיצוי ראוי