עורך דין חדלות פירעון – נכס חיוני לחייבים בימי הקורונה
החיים מלאים באי וודאויות ושגרת החיים שלנו, שהיינו משוכנעים עד כה שהינה יציבה וצופנת לנו עתיד מלא רווחה ונוחות, עשויה להתהפך ברגע בשל נסיבות בלתי צפויות. עובדת החיים הפשוטה הזו התגלתה במלוא עוצמתה עבור רבים מאיתנו בשנתיים האחרונות. התפרצות המגיפה הביאה עמה אתגרים רבים לאורח החיים שלנו, אך ללא ספק ההיבט המשמעותי ביותר שרובנו התמודדנו עמו הוא ההיבט הכלכלי. במציאות כמו זו, אין כל תימה על כך ששיעור החייבים שהגישו בקשה לחדלות פירעון גדל בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות. החדשות הטובות הן שגם החקיקה בתחום השתנתה באופן ניכר וכיום יותר מאי פעם, יש לך הזדמנות פז לעבור שיקום כלכלי מיטיב. עורכת הדין זמירה צדוק מסבירה כאן על השינויים שחלו בחקיקת חדלות הפירעון.
כיצד משבר הקורונה השפיע על שיעור חדלות הפירעון?
עצמאים רבים מצאו עצמם מול שוקת שבורה לאחר שמגבלות הריחוק החברתי אילצו אותם לסגור או להידרש להוצאות בסכומי עתק כדי להתאים את עצמם למציאות החדשה. ממעבר לחנויות דיגיטליות או אפליקציות ועד ליישום מודלים לעבודה מרחוק, העסקים של ימי הקורונה נאלצו לערוך שינויים רבים ובמהירות. גם השכירים בישראל גילו במהרה שמקום העבודה שלהם למעשה בסכנה ורבים מהם נשלחו לחל”ת או אפילו פוטרו. משפחות רבות בישראל שנהנו עד אותו רגע ממצב כלכלי יציב, מצאו עצמם מול אתגר לא פשוט. מהר מכפי שניתן לדמיין, גילו רבים שהם אינם עומדים עוד בהחזרי הלוואות, משכנתאות והתחייבויות נוספות ומצאו עצמם מנהלים תיקי חייבים בהוצל”פ. אלו שניהלו חובות עוד לפני כן, מצאו עצמם במציאות מורכבת אפילו יותר.
מה השתנה בתחום חדלות הפירעון?
למרבה המזל, חלו בשנים האחרונות שינויים חסרי תקדים בגישת המדינה לחייבים והליך חדלות הפירעון השתנה באופן ניכר. שינויים חקיקתיים ומנהליים אלו נובעים בראש ובראשונה משינוי עמוק בתפיסת המדינה את החייב. אם עד לאחרונה נחשבו בעלי חוב לחסרי אחריות במקרה הטוב או עבריינים גרידא במקרה הרע, כיום יותר מתמיד מובן לכולם כי חדלות פירעון היא מצב שעשוי לפקוד כל אדם שנקלע לנסיבות הלא נכונות, לעתים קרובות באופן שאינו בשליטתו. במציאות בה כ-9% מהאוכלוסייה תנהל תיק חייבים בשלב כזה או אחר, תפיסת החייב כעבריין כבר אינה יכולה להית עוד תקפה. ההבנה הזו חלחלה בסופו של דבר אל מקבלי ההחלטות ובסופו של דבר הובילה לניסוח חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע”ח-2018. חוק זה מסדיר לראשונה את כל הליך חדלות הפירעון בישראל לאחר שבעבר התפרש על פני שלל חוקים, פקודות מנדטוריות, הלכות ותקדימים משפטיים שלא פעם סתרו זה את זה. כעת, קיים הליך מסודר עם קריטריונים ברורים לזכאות חייבים להתנהל בהליך, עם תאריך סיום ברור ותנאים מוגדרים מראש לקבלת הפטר. משמעות הדבר בפועל היא שפשיטת הרגל הופכת באופן מובהק מהליך ענישה משפיל לתהליך מוכוון שיקום שמאפשר לחייבים לפתוח דף חדש בחייהם.
מדוע ייצוג עורך דין חדלות פירעון בהליך הוא כה חשוב?
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע”ח-2018 מגדיר כי מעתה הליכי חדלות פירעון (ככל שמדובר בחובות שנצברו בתום לב וככל שהחייב משתף פעולה עם הממונה), יארכו 4 שנים לכל היותר ולאחר מכן, ניתן יהיה לקבל הפטר. במצבים רבים, ניתן לנהל את ההליך במסלול מהיר דרך רשם ההוצאה לפועל ומחוץ לכותלי בית המשפט ולהיפטר מהחוב תוך 18 חודשים בלבד.
עם זאת, הידע שיעמוד לרשותך בכל שלב, הגורם הנכון שיידע להציג את טיעוניך כראוי והייעוץ שילווה אותך לאורך כל ההליך יכול לקבוע במידה רבה את התנאים בה ינוהל ההליך שלך, את הסכום שיהיה עליך להחזיר בסופו של דבר ואת תקופת ההליך שתידרש עד לקבלת ההפטר. כאן בדיוק נכנס לתמונה תפקידו של עורך דין חדלות פירעון. עו”ד זמירה צדוק ליוותה לאורך השנים חייבים רבים וייצגה אותם במסירות אל מול לשכת ההוצל”פ ובית המשפט. כדי להיכנס אל ההליך בצעדים בוטחים, מזמינה אותך עו”ד צדוק לתאם עמה פגישת ייעוץ ולבחון את נסיבות התיק שלך לעומק.
ייעוץ וליווי משפטי של משרד עורך דין חדלות פירעון
למידע נוסף ופרטים על תהליך החזרת החוב עם עורך דין חדלות פירעון, צרו קשר עם משרד עורכי דין זמירה צדוק ותוכלו לקבל את כל המידע העדכני הרלוונטי למקרה שלכם. המשרד מטפל במאות תיקים של בעלי חוב בכל שנה ויכול לסייע לכם בהתנהלות מול הנושים ומול הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
זקוקים לשירותיו של עורך דין הוצאה לפועל בעפולה? לחצו על הקישור