בשנים האחרונות, בוחרים יותר ויותר זוגות בישראל לחתום על הסכמי ממון ביניהם לקראת החתונה. המגמה הזו אינה מתרחשת בחלל הריק. במדינה בה כשליש מהזוגות יתגרשו בשלב כזה או אחר, מאמצים זוגות רבים מבט מפוכח ובוחרים להסדיר את כלל התרחישים שעשויים לעלות במקרה של גירושין כשהאהבה והכבוד עדיין שוררים ביניהם ועל מי מנוחות. בהסכם, ניתן להגדיר מראש את אופן חלוקת כלל הרכוש של בני הזוג בהווה ובעתיד. כך, גם אם דרכיהן ייפרדו בהמשך הדרך, ניתן יהיה לעשות שימוש בהסכם (בתקווה שלעולם לא יהיה צורך בכך) ולנהל הליך גירושין מכבד, מהיר ובמינימום עוגמת נפש. עו”ד לענייני משפחה זמירה צדוק מרחיבה כאן על הכלי החשוב הזה.
הסכם ממון – מה זה בעצם?
עד לאחרונה, הסכם הממון שימוש בעיקר ידועים בציבור או זוגות חד מיניים שחיפשו אחר הסדר חוקי שיעגן את חייהם המשותפים ולמעשה שימש כמעין תחליף למוסד הנישואין. כיום, אמנם, זוגות נשואים נורמטיביים רבים בוחרים לערוך הסכם זה ביניהם. ההסכם למעשה מסדיר את חלוקת כלל הנכסים החומריים בין בני הזוג.
מטבע הדברים, הצעד הזה עשוי להיות מרתיע. אחרי הכול, מי מאיתנו באמת מעוניין לשאול כיצד נתחלק ברכוש שלנו אחרי שנתגרש כשההכנות לחתונה בעיצומן? עם כל השמחה וההתרגשות לקראת האירוע החשוב הזה, לרובנו לא מתחשק לחשוב על האפשרות שכל זה עלול להיגמר. עם זאת, במובנים רבים זוהי השקעה בעתיד שלנו ושל החצי השני שלנו. הצעד שנעשה היום יאפשר לנו להעניק חסד חשוב בהמשך, כשהדברים עשויים להיות טעונים אמוציונלית בהרבה. גירושין שנערכים בין בני זוג שחתמו על הסכמי ממון מתנהלים לרוב במינימום מתח ומאפשרים להתחיל בחיים החדשים בצורה מיטיבה יותר, בעיקר כשיש ילדים בתמונה.
מתי חשוב לערוך הסכם ממון?
כאמור, כל זוג רשאי בכל עת לערוך הסכם זה כדי להיערך לקראת תרחישים אפשריים בעתיד. עם זאת, ישנם אירועים בחיים בהם עריכת ההסכם היא קריטית. כך למשל, כאשר אדם יודע שמשפחתו הגרעינית צפויה להוריש לו סכום נכבד, או אם השקיע לפני הנישואין בחברה שהוא מאמין שעשויה לזכות אותו ברווחים גדולים מאוד, עשויים לעתים לבחור בני הזוג להגדיר כי חלוקת רכוש בגירושין תחול אך ורק על הרכוש שייצרו בתקופת נישואיהם ולא תכלול רווחים מסוג זה.
אירוע נפוץ נוסף הוא כאשר מדובר בזוגיות “פרק ב'”. במקרים רבים, עולות תסבוכות לא נעימות לאחר פטירת אדם שנישא בשנית. אשתו השנייה עודנה מתגוררת בבית עליו חל חוק הירושה. במקרים אלו, ילדיו אמורים על פניו לרשת את הנכס. הסכם ממון מאפשר להגדיר את זכויותיה של האישה או הידועה בציבור בעיזבון ולהחיל שלל התניות על הורשת נכסי המקרקעין לילדים כל עוד האישה עודנה בחיים.
סיוע עו”ד לענייני משפחה הוא קריטי בתהליך עריכת ההסכם
לעתים קרובות, קשה לנו לחזות מראש את כל התרחישים שעשויים לעלות במהלך הזוגיות שלנו. אירועים רבים עשויים לפקוד אותנו ולשנות באופן ניכר את מצבנו הכלכלי. עורך הדין שלך מביא עמו בקיאות מעמיקה בתחום וסביר להניח שראה מצבים רבים ומגוונים בין בני זוג בכל הקשור לחלוקת רכוש משותף. נקודת המבט הנרחבת הזו תאפשר לך לתכנן הסכם ממון שמכסה את כל האפשרויות ולהכין אותך באופן ראוי לכל תרחיש. לכן, עורך הדין הנכון עשוי לעשות הבדל עצום ביעילות ההסכם. עו”ד זמירה צדוק מביאה עמה שנים רבות של ניסיון בתחום דיני המשפחה ומזמינה אותך לעבור תהליך רגיש ומקצועי שיעניק יציבות חשובה בחיים המשותפים החדשים שלך. למידע נוסף, ניתן להשאיר פרטים באתר ונחזור אליך בהקדם.
אז לא הצלחתם להבין מה עדיף? הסכם ממון או הסכם חיים משותפים? לחצו על הלינק